PODIJELI

Predrag Gojković Cune bio je srpski pevač narodnih pesama, starogradskih, sevdalinki, zabavnih i meksikanskih pesama.

Pevač Predrag Gojković Cune preminuo je u 85. godini.

Cune je bio srpski pevač narodnih pesama, starogradskih, sevdalinki, zabavnih i meksikanskih pesama. Za muzički arhiv Radio Beograda snimio je preko 1.000 pesama izvorne narodne muzike iz Srbije, ali i meksikanskih i evergrin pesama. Dobitnik je svih strukovnih nagrada i imao je najviši status zaslužnog, istaknutog estradnog umetnika.

Slavni Cune rođen je 1932. godine u Brzanu. 1939. godine krenuo je u prvi razred, u osnovnoj školi “Vojislav Ilić”. Srednju školu završio je u Osmoj muškoj gimnaziji na Crvenom krstu u Beogradu, gde se družio i išao u školu sa kasnije proslavljenim glumcima Velimirom Batom Živojinovićem i Danilom Batom Stojkovićem.

Nadimak “Cune” je dobio, kako je sam objasnio u emisiji “Balkanskom ulicom” Radio-televizije Srbije, po majčinom dozivanju “Odi da te majka cune” (ljubi).

Dana 6. novembra 1962. godine Predrag Gojković se oženio Leposavom, sa kojom ima dve kćerke, Natašu i Katarinu, inače poznatu beogradsku glumicu.

Najpoznatija pesma Cuneta Gojkovića je “Janičar”.

Među najvećim hitovima, svakako su i “Ljubav mi srce mori”, “Kafu mi draga ispeci”, “Jesen stiže rana”, “Zapevajte pesme stare”…

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here