PODIJELI

Ovo je bliska budućnost, barem tako tvrde iz Electroluxa opisujući svoj novi, na dodir osjetljivi koncept po imenu “Srce doma”. Hrana se stavlja na podesivu površinu koja se zatim zagrijava i obavlja proces kuhanja. Prije nego što taj proces započne, softver analizira koju ste hranu stavili te vam nudi velik izbor recepata po kojima ju možete pripremiti. Ako želite pripremiti veće količine hrane i trebate veću površinu, jednostavno označite veće područje. A s obzirom da se ne koriste lonci i tave, nema ni potrebe za pranjem posuđa.

Premda se na snimci ne objašnjava način na koji se čisti, za pretpostaviti je kako je samo dovoljno površinu za kuhanje prebrisati. Video također prikazuje korisnika koji stvara tave samo pritiskom na podesivu površinu. Jednom kada se izabere recept, korisnik “posuđe” može pomicati prema vlastitoj želji.

Iz Electroluxa objašnjavaju kako je dizajn stvoren radi sve veće potrebe za energetski učinkovitom tehnologijom koja je praktična u sve više urbaniziranim društvima. Pritisak na prostor i resurse znači kako će kućanstva trebati nove uređaje koji će moći izvesti veći broj zadataka. Premda kompanija nema konkretnih planova realiziranja ovog uređaja, tvrde kako bi u upotrebu mogao ući za 40 godina.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here