PODIJELI
CONGRATULATIONS!!! YOU GOT BAN !!! WE DISCOVERD YOUR DOMAIN AND YOUR ADSENSE ACCOUNT!!! IN NEXT DAYS YOU WILL RECIVE A MAIL!!!

Dženaza Mireli Lulić-Beganović (36) iz Gornje Koprivne kod Cazina, koju je 27. juna oko 19 sati u kući njenih roditelja s više hitaca iz pištolja usmrtio suprug, policajac Rifet Lulić (42), klanjana je jučer nakon ikindija-namaza kod džamije u ovom selu, gdje je i ukopana u prisustvu porodice, velikog broja mještana i prijatelja.

Tabut majke troje djece, nošen na rukama mještana, krenuo je ispred kuće žalosti. Njeno troje djeca sve vrijeme je plakalo i izgubljeno gledalo ka majčinom tabutu.

Tražio advokata

Lulić je, nakon što se predao svojim kolegama, zadržan u 48-satnom pritvoru, a onda ga je preuzeo nadležni kantonalni tužilac Amir Midžić.

rifet-lulic-123

Policajac Rifet Lulić sam se predao kolegama

Osumnjičeni policajac je, kako smo saznali u Gornjoj Koprivni, Džemili Beganović, Mirelinoj majci, koja je nakon pucnjeva utrčala u kuću iz bašte, kratko rekao da joj je ubio kćerku i potom je bos sjeo u auto i odvezao se u policiju. Iako je potpuno zanijemio nakon zločina, u policiji je prije ispitivanja zatražio da mu branilac bude Omer Abdagić iz Cazina.

omer-abdagic-123

Advokat Omer Abdagić preuzeo Lulićevu odbranu

CONGRATULATIONS!!! YOU GOT BAN !!! WE DISCOVERD YOUR DOMAIN AND YOUR ADSENSE ACCOUNT!!! IN NEXT DAYS YOU WILL RECIVE A MAIL!!!

– Moj branjenik je u vrlo teškom psihičkom stanju i sada se nalazi u pritvorskoj jedinici Tužilaštva Unsko-sanskog kantona (USK) – kazao je Lulićev advokat, dodavši da je ročište o razmatranju prijedloga Tužilaštva USK o određivanju pritvora Luliću zakazano za danas u Kantonalnom sudu u Bihaću kod sutkinje za prethodni postupak Suade Kasum.

Pucao iz blizine

Prema naredbi tužioca Amira Midžića, urađena je obdukcija Mirelinog tijela. Patolog je ustanovio da je pogođena sa osam metaka u predjelu grudi, od čega su dva prošla kroz srce. Ubica je pucao iz neposredne blizine, sa metar. Stajao je pored prozora i pucao u ženu koja je spavala na lijevom boku.

Tuga u porodici Beganović pomiješana je sa strepnjom šta će biti sa troje Mireline i Rifetove djece.

sin-i-tetak-amir-mehic

Mirelin sin s tetkom Amirom Muhićem nosio majčin tabut

Kako pričaju mještani, Mirelina majka čuvat će i odgajati 14-godišnju unuku, dok će Amir Muhić, badžo Rifeta Lulića i policajac u istoj Policijskoj stanici, preuzeti brigu o 17-godišnjem sinu. Još nije poznato ko će se pobrinuti za 4-godišnjeg Mirelinog i Rifetovog sina.

O brizi o njima odluku će svakako donijeti Centar za socijalni rad Cazin, čiji su pripadnici jučer posjetili djecu u Krivaji kod Cazina, gdje se nalazi porodična kuća Rifeta Lulića.

Motiv i dalje nepoznanica

Iako se špekuliralo da je motiv za ubistvo Mirele Lulić to što je saznala da joj suprug ima ljubavnicu zbog čega ga je napustila i vratila se svojoj porodici, to niko nije mogao zvanično potvrditi.

Autor: M. DEDIĆ

CONGRATULATIONS!!! YOU GOT BAN !!! WE DISCOVERD YOUR DOMAIN AND YOUR ADSENSE ACCOUNT!!! IN NEXT DAYS YOU WILL RECIVE A MAIL!!!

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here