PODIJELI

FERNANDO ALONSO prozvao je suce nakon utrke u Monzi i incidenta s Jolyonom Palmerom. Vjeruje da su suci prilikom donošenja “popili pokoji Heineken” ili “nisu gledali televiziju”.

“Alonso y la sanción a Palmer: “La FIA estaría tomando una Heineken”

 

Alonso se nakon starta s 19. mjesta borio u sredini poretka, a u borbi s Palmerom Britanac je presjekao drugu šikanu Cariante della Roggia.

Suci su odlučili kazniti Alonsa s pet sekundi kazne, nakon čega je Španjolac ispitivao svoju momčad za što je kriv, a kad je Palmer odustao, Alonso je to nazvao karmom.

“Kazna je smiješna”, rekao je Alonso. “Mislim da odluka nije na razini Formule 1”.

“Ovdje nema prostora za interpretacije, kad dva bolida idu u šikanu, jedan ne uspije odvoziti zavoj, drugi uspije, situacija je jasna. Danas vjerojatno nisu gledali televiziju, ljudi iz FIA-e. Kad smo stigli u šikanu bili smo jedan pokraj drugoga, kočili kasno i ja sam uspio odvoziti zavoj, on nije i ostao je ispred. Obično je to vrlo jasno u pravilima, ali ovoga puta FIA je očito popila koji Heineken”, rekao je Španjolac.

Alonso je također odustao dva kruga prije kraja (iako je službeno klasificiran jer je završio više od 90% utrke).

Palmer je komentirao kako ga ‘‘nije briga’’ za incident s Alonsom koji ga je na prošloj utrci u Belgiji “prisilio da vozi izvan staze”.

Izvor: index.hr

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here